FIFA kaznila Manchester City zbog kršenja pravila o transferima igrača

Edmir Škorić

Disciplinska komisija FIFA-e sankcionirala je engleski klub Manchester City zbog kršenja pravila o međunarodnim transferima i registraciji igrača mlađih od 18 godina.

Otkriveno je da je Manchester City, između ostalog, prekršio članak 19. FIFA-inog Pravilnika o statusu i transferu igrača.

Disciplinska komisija uzela je u obzir činjenicu da je City prihvatio svoju odgovornost i sankcionirao klub novčanom kaznom u iznosu od 370.000 švicarskih franaka.

Zaštita maloljetnika ključni je element FIFA-inog cjelokupnog regulatornog okvira koji se odnosi na transfer igrača, a učinkovito provođenje ovih pravila je najvažnije, što je u više navrata potvrdio i Sportski arbitražni sud.

Odluka koju je donijela Disciplinska komisija saopštena je danas, a City je isuviše dobro prošao na kraju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.