Tek je prvo kolo, a navijači u Engleskoj su već bijesni zbog VAR-a
Aguero je pogodio sa bijele tačke tek iz drugog pokušaja

Mnogi već smatraju da uništava igru

Tek je prvo kolo, a navijači u Engleskoj su već bijesni zbog VAR-a

S. Pašalić

Manchester City je u svojoj prvoj utakmici nove sezone Premier lige bio ubjedljiv protiv West Hama u gostima sa 5:0.

Gabriel Jesus je pogodio za vodstvo Cityja, a zatim je Sterling sa dva gola povisio na 3:0. Sergio Aguero je iz penala u 86. minuti bio siguran za 4:0, a Sterling je novim golom postavio konačan rezultat.

Ipak, ova utakmica je izazvala dosta kontroverzi, upravo zbog penala koji je izveo Sergio Aguero.

Naime, od ove sezone se u Premier ligi koristi VAR tehnologija, a već u 1. kolu je izazvala dosta bijesa kod nekih navijača.

Argentinac je izveo penal koji je odbranio golman West Hama, ali je na asistenciju VAR-a odlučeno da se penal ponovi jer je igrač West Hama Declan Rice prerano ušao u šesnaesterac.

Zbog toga su mnogi navijači na društvenim mrežama popljuvali VAR i većina ih je bila složna u tome da to uništava čari nogometne igre.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi