Slavna rukometašica

Prošla kroz pakao: Svetlana Kitić progovorila o suprugovom nasilju

Svetlana Kitić u prošlosti je važila za veliku zvijezdu. Svojevremeno je bila reprezentativka Jugoslavije i BiH, imala je blistavu karijeru, a u moru uspjeha izdvaja se onaj iz 1998. godine kada je proglašena za najbolju svjetsku rukometašicu.

Koliko je medijima bila interesantna njezina karijera, toliko je i ljubavni život. Čuvena rukometašica iza sebe ima mnoštvo veza, ali i pet brakova od čega je prvi bio sa legendarnim Blažom Sliškovićem, no niti jedan nije potrajao.

Kroz ljubavni život Svetlana je prolazila pravi pakao, uključujući i fizičko naselje, a o najbolnijim danima danas se ne libi pričati.

"Žena prije svega mora da bude finansijski amostalna u odnosu na svog muža. Mnoge od tih žena nemaju posao, čak nemaju ni školu. Ja se od svoje šesnaeste godine izdržavam od rukometa i nisam nikada zavisila od nekoga", počela je Svetlana svoju priču, pa je potom usmjerila na agoniju s kojom se suočila.

"Ipak, nekada vas zadržavaju neke druge stvari kao što su djeca ili patrijarhalno vaspitanje i želja da sačuvate porodicu. Ja sam sa svojim tadašnjim mužem nasilnikom u jednom momentu došla do te tačke da sam mu rekla: 'Ubij me, jer ja ovako više neću da živim'".

Svetlana se i prošle godine suočavala s velikim problemima, tačnije prijetilo joj je izbacivanje iz stana zbog neplaćanja kredita, ali na kraju po nju se sve dobro završilo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.