Bogate premije

Igračima Dinama po 100 hiljada eura ako uđu u Ligu prvaka

S. Grebović

Zagrebački Dinamo je u utorak veče pobjedom od 4:0 u Budimpešti sebi trasirao put u play off Lige prvaka gdje će igrati sa Rosenborgom.

Eventualni uspjeh u dvomeču sa prvakom Norveške će igrači Dinama itekako osjetiti. Čelnici hrvatskog šampiona će svakog od pojedinaca nagraditi sa vrtoglavih 100 hiljada eura.

Modri su plasmanom u playoff zaradili sigurnih osam miliona eura, dok će eventualnim ulaskom u grupe Lige prvaka inkasirati 15,2 miliona evropskih novčanica.

Igrači koji su igrali najviše utakmica u pretkolima Lige prvaka, poput golmana Livakovića, zatim Ademija , Stojanovića, Perića i Oršića dobit će 100.000 eura bruto premija ako izbace Rosenborg.

Naravno da će bogato biti i nagrađene i druge važne karike Dinama poput Brune Petkovića, Izeta Hajrovića, Danija Olma, Nikole More, Amera Gojaka, Marina Leovca, Marka Leškovića, Emira Dilavera... Dakle, gledat će se broj nastupa i minuta u europskim utakmicama na putu prema najjačem klupskom takmičenju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.