Gojaku i Hajroviću bogate premije za ulazak u Ligu prvaka

Dinamo zna kako da nagradi igrače

Gojaku i Hajroviću bogate premije za ulazak u Ligu prvaka

Fudbaleri Dinama iz Zagreba eliminisavši Ferencvaroš došli su na korak od grupne faze Lige šampiona.

Unatoč lošem izdanju u prvom meču i remiju, 'modri' su u revanšu na Groupama Areni pokazali koliko su kvalitetniji i na kraju su s ukupnih 5:1 prošli dalje, a sljedeća prepreka na putu do grupne faze bit će Rosenborg.

Ako se eliminiše i Rosenborg, u Dinamu će itekako znati da nagrade svoje fudbalere s obzirom da je osigurna prilično velika suma za premije. 24.sata.hr piše kako će se prilikom dijeljenja novca gledati broj nastupa i minuta u evropskim utakmicama, a prema tom bi najviše, odnosno 100.000 eura bruto, dobili Livaković, Ademi, Oršić, Stojanović... Naravno, bogato nagrađeni će biti i naši fudbaleri Izet Hajrović i Amer Gojak koji je u posljednjoj utakmici protiv Ferencvaroša zabio i gol.

Dinamo je već samim ulaskom u play-off zaradio osam miliona eura, a ukoliko eliminiše u Rosenborg, osigurat će još dodatnih 15,2 miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Trener Dinama Nenad Bjelica u razgovoru za tamošnje medije nagovijestio je kako će dobar dio zajamčenih sredstava biti uložen i u pojačanja, te da bi do kraja prijelaznog roka na Maksimir mogla stići još dvojica-trojica fudbalera.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Romanus
Tako to rade prave ekipe
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi