Bjeloruski šampion dočekuje FK Sarajevo

Golovi u mreži BATE-a na Borisov Areni postali "normalna stvar"

Ekspedicija FK Sarajevo je jučer stigla u Bjelorusiju, a već večeras izabranike Husrefa Musemića očekuje revanš meč 3. pretkola Lige Evrope protiv BATE-a.

Šampion Bjelorusije će na svojoj Borisov Areni braniti prednost od 2:1, stečenu u prvom meču odigranom u Zenici.

Ipak, FK Sarajevo itekako ima šanse. BATE, dugogodišnji "gospodar" bjeloruskog fudbala, više nije "bauk". Iza BATE-a je turbulentan period, nekolicina važnih igrača je napustila klub, pa se u Borisovu već počinje sumnjati u 14. uzastopnu titulu prvaka Bjelorusije.

BATE se nakon 16 odigranih kola u tekućoj sezoni bjeloruskog šampionata nalazi na drugom mjestu tabele sa 40 bodova, dva boda manje, ali i utakmicom manje u odnosu na prvoplasirani Dynamo Brest.

Borisov Arena je, međutim, i dalje "tvrđava". Ekipa trenera Bage i ove sezone uglavnom bez većih problema rješava domaće utakmice, ali u posljednje vrijeme na svom terenu i prima golove - što je činjenica koja uljeva nadu ekipi FK Sarajevo.

Večerašnji protivnik FK Sarajevo je ove sezone u domaćem šampionatu odigrao devet utakmica i upisao osam pobjeda i jedan poraz, uz gol razliku 21:4. Jedini domaći poraz u državnom šampionatu BATE je ubilježio u trećem kolu kada je čitav plijen sa Borisov Arene odnio Dynamo Brest.

Odbrana BATE-a, međutim, i na domaćem terenu pokazuje određene slabosti, pa je tako ova ekipa u pet posljednjih mečeva, u svim takmičenjima, primala po gol na Borisov Areni.

Posljednji meč na Borisov Areni BATE je odigrao protiv ekipe Energetik-BGU u okviru 17. kola domaćeg šampionata, te je slavio pobjedu rezultatom 4:1. Prije toga su mrežu gola BATE-a na Borisov Areni tresli i Torpedo Minsk (BATE je u ovoj utakmici slavio sa uvjerljivih 8:1), Rosenborg, Zhodini i Piast.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Posljednji put BATE nije primio gol na svom terenu 30. juna kada je sa 3:0 savladao Vitebsk u utakmici 13. kola bjeloruske Vysshaya lige.

Podsjetimo, revanš meč 3. pretkola Lige Evrope između BATE-a i Sarajeva počinje večeras u 19:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.