Najavljen zaokret

OKK Spars s novom energijom, novim ciljevima, ali ne manjim ambicijama

U prostorijama OKK Spars održana je konferencija za medije uoči nadolazeće sezone.

Sparsi u novu sezonu ulaze s nešto drugačijim igračkim kadrom, a promjene su se također dogodile i na trenerskoj poziciji, budući da je Marka Trbića naslijedio Goran Šehovac.

U novoj sezoni glavni fokus sarajevskog kluba je na vlastitim igračima, jačanju omladinskog pogona, kao i ponovno oživljavanje projekta "Spars generacije", o čemu se uveliko i govorilo na konferenciji za medije.

„U protekloj takmičarskoj sezoni smo imali seniorsku ekipu koja je bila sastavljena od iskusnih igrača, profesionalaca, skupih igrača. Ove godine ambicije kluba su da se seniorski tim podmladi, da se pruži šansa mladim igračima, sa fokusom na igrače iz naših omladinskih selekcija. Igrači koji budu došli sa strane, bit će pažljivo odabrani, vodeći računa o kvalizetu koji treba da ima seniorski sastav da bi mogao da odgovori svim ambicijama,zahtjevima u takmičenjima u ABA 2 ligi, domaćem prvenstu i kup takmičenju", kazala je, između ostalog, potpredsjednica kluba Amra Tuzović.

Nakon istaknutih ciljeva OKK Sparsa za narednu sezonu, potpredsjednica je prisutne upoznala sa aktivnostima koje će se realizovati u narednom periodu.

„Klub naredne godine, slavi 15 godina postojanja i mi želimo da kroz niz aktivnosti koje će biti realizovane u klubu, obilježimo taj jubilej. Počinjemo sa 2. Memorijalnim turnirom 'Sabit Hažić', koji će biti održan 20. i 21. septembra, turniri sa mlađim selekcijama i nizom aktivnosti koje ćemo praviti tokom cijele godine, da ovih 15 godina rada obilježimo na način kako to Spars zaslužuje", istakla je.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nakon potpredsjednice kluba, prisutnima se obratio trener seniorske ekipe Goran Šehovac.

„Sigurno je da je velika čast i zadovoljstvo raditi u klubu kao što je Spars, ali i izazov i velika odgovornost. O ovom klubu znam sve od početka, razvoja pa sve do danas i nisam se puno razmišljao da li ću prihvatiti poziv. Potpredsjednica kluba je u detalje predstavila, tako da je teško bilo šta dodati. Mi smo u fazi formiranja ekipa za predstojeću sezonu. Dosta novih igrača je tu na probi i iskoristićemo naredni period za formiranje ekipe. Nakon toga slijede pripremne utakmice do turnira Sabit Hadžić, kroz koje bi trebali da vidimo gdje smo i šta smo u tom momentu i da li je to konačan roster za ovu sezonu. Moramo se svi naoružati strpljenjem, jedni druge dobro upoznati, to je jedan proces kroz koji trebamo proći. Potrudićemo se da sportske ciljeve dosegnemo, jer je ljestvica od prošle godine visoko podignuta", istakao je trener Goran Šehovac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.