Premier liga, 2. kolo

Kolašinac se vratio u ekipu, Topnici savladali Burnley

Drugo kolo engleskog Premiershipa otvoreno je duelom Arsenala i Burnleyja na Emiratesu. Arsenal je bio uspješniji i slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Prva velika šansa viđena je u 12. minuti pred golom Burnleyja. Lacazette je pokušao glavom, ali je golman Burnleyja bio na visini zadatka.

Nije se, međutim, dugo čekalo na gol Arsenala. Ceballos je u 13. minuti ubacio iz kornera, a Lacazette se sjajno snašao na malom prostoru i uspio pronaći put do mreže gola Burnleyja.

Bio je Arsenal konkretniji i nakon postignutog gola, ali je i Burnleyj prijetio. Gosti su jedan svoj opasan napad uspjeli krunisati golom u finišu prvog poluvremena.

Igrala se 43. minuta kada je Ashley Barnes pogodio za 1:1.

Mreža gola Burnleyja se zatresla u sudijskoj nadoknadi prvog dijela, ali je drugi gol Arsenala poništen zbog ofsajda.

Arsenal je bio bolji i u drugom poluvremenu, prijetio, a do gola za 2:1 je stigao u 64. minuti. Ceballos je dodao loptu Aubameyangu, a Gabonac lijepim udarcem savladao golmana gostiju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bilo je do kraja još uzbuđenja, Torreira je imao odličnu šansu u 90. minuti, ali je ostalo 2:1 za Arsenal. Tako su Topnici došli do druge pobjede u novoj sezoni Premiershipa.

Treba istaći da se bh. reprezentativac Sead Kolašinac vratio u ekipu, a u 71. minuti je ušao u igru. Tada je zamijenio Lacazettea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.