Željo je imao sačuvanu mrežu u četiri meča, tek u petom se tresla mreža Plavih i to dva puta

Željo prvi puta sinoć kapitulirao

Ostao je još samo jedan tim koji je uspio sačuvati mrežu

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Nakon što je Sloboda postigla dva gola na Grbavici, ostao je tek jedan tim koji i dalje nije primio pogodak.

Željo je četiri meča sačuvao mrežu, a onda je u petom kolu primio dva pogotka, oba u duelu sa Slobodom iz Tuzle.

Ta dva gola su ujedno Plavima "ukrala" dva vrijedna boda, ali i dalje su, makar privremeno, lideri na tabeli s 11 bodova.

Željo je bio jedan od dva tima koji je bez primljenog gola ove sezone u Premijer ligi, a sada je ostalo samo Sarajevo. Bordo tim je bez primljenog gola nakon tri odigrana meča.

Naravno, treba naglasiti da bordo tim ima dvije utakmice manje, pošto treba da odigra meč s Radnikom u ponedjeljak, a potom i zaostali sa Širokim na Pecari.

Pored Sarajeva, koji je i dalje netaknute mreže, te Željezničara koji je sinoć tek primio prve golove, Zrinjski ima također čvrstu odbranu i dva primljena pogotka, ali također i dva meča manje. Najviše golova, čak devet u četiri meča, primila je ekipa Zvijezde 09. Sloboda je primila osam na pet mečeva, a sedam golova primila je ekipa Radnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najefikasniji tim u ligi je Tuzla City sa osam golova i utakmicom manje, Željo je zabio sedam, a Sloboda šest golova.

Kompletnu tabelu sa svim parametrima pogledajte OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.