Amar Osim: Nešto smo brljali umjesto da ih dokrajčimo

Trener FK Željezničar

Amar Osim: Nešto smo brljali umjesto da ih dokrajčimo

M. Šljivak

Amar Osim sretan je zbog osvojenog boda protiv Slobode.

Tuzlanski tim je odsvojio bod na Grbavici (2:2), a Osim je nakon meča istakao da je itekako zadovoljan s obzirom na igru svog tima.

"Bilo je uzbudljivo, bilo je finih golova, a to je najvažnije, da ljudi zbog nečega mogu doći na stadion", rekao je Osim, te je nastavio:

"Očigledno da nismo kontrolisali igru. Kod 1:0 smo izgeldali kao da ne znam šta hoćemo. Sloboda je imala dobar dan, bili su opasni kad su primakli bili su opasni. To se desi, ekipa koja je rasterećana, koja dođe da izgubi, onda se ponašaš opušteno. Kada imaš dobre igrače kao što su Bekrić, Bekić, onda to može biti opasno i na kraju dobiješ šta dobiješ. Svaki put su bili opasni, dok smo mi 78 puta u zadnjih 25-30 metara i uradili ništa. Nakon svega moramo biti zadovoljni bodom. U ovako lošem ritmu odigrati utakmicu, moraš biti sretan. Umjesto da ih dokrajčimo, mi ništa uradili. Nešto smo brljali i dozvolili smo im da se vrate", rekao je Osim.

Izmjene nisu previše pomogle:

"Mijenjali smo igrače koje su bili umorni u trenutku kad smo vodili. Kada vodiš 2:1 i uvedeš tri svježa igrača naprijed, ne moram ja govoriti da nisu donijeli što su trebali donijeti. Moramo se preispitati šta smo radili na treninzima. Igrači su igrali s manje energije, neću reći da smo bili kilavi, ali nije bilo energije kao u prošlim utakmicama", dodao je Osim.

Nije zadovoljan odbranom iz prekida.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imali smo sve u svojim rukama, protivnika, teren publiku, ali nismo bili dovoljno dobri. Da su bili malo svježiji mogli su nas dobiti, jer smo izgledali smušeno. Vjerovatno su vježbali prekide, primili smo dva iz prekida, što nismo smjeli dopustiti. Zaslužili smo da primimo, ali ne iz kornera. Imamo velikog golmana, više igrače i momak je rekao 'eto me da zbijem gol i zabio ga je'. Igrali su pošteno, nisu tukli, nismo ni mi i zasluženo su osvojili bod", rekao je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Honduras
smiješan si Amare
21 0
Fox
Kome se oni dizu? Sa borcem nerjeseno, dobili drugi sastav zrinjskog jedva 1:0, dibili losu mladost i kupili utakmicu protiv celika, losa i oslabljena sloboda im pokazala gdje im je mjesto...... Cestitke slobodi!
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi