(Foto: EPA)

Čileanac dobro profitirao na Old Traffordu

Manchester United je Alexisu isplatio nestvarnu cifru

Midhat Šljivak

Alexis Sanchez jedan je od najvećih promašaja Manchester Uniteda.

Čileanac je u januaru 2018. godine stigao iz Arsenala. Trebao je biti veliko pojačanje, ali on na Teatru snova nije pokazao apsolutno ništa.

Odigrao je iskusni napadač ukupno 45 utakmica u dresu Crvenih đavola. Postigao je pet pogodaka, a njih je itekako skupo naplatio.

Tako je za nešto više od godinu i po na Old Traffordu Alexis naplatio čak 41 milion funti, odnosno 8.2 miliona funti po svakom postignutom pogotku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njemu se boravak na Old Traffordu itekako isplatio. Račun je napunio do vrha i vjerovatno ga nije briga šta će navijači ovog kluba misliti o njemu.

Alexis bi u narednim danima trebao potpisati za Inter. Konačno će ga se United riješiti, što im je bio plan još prije godinu dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.