Novajlija u reprezentaciji BiH

"U Sloveniji ga se odrekli, sada će igrati s Džekom, Pjanićem..."

Dvadesetšestogodišnji napadač Irfan Hadžić jedno je od novih imena na spisku selektora reprezentacije BiH pred nadolazeće kvalifikacijske utakmice.

Kako se malo koji napadač može pohvaliti učinkom i minutažom, Prosinečki je odlučio posegnuti za novim rješenjima i na spisak uvrstiti ovog fudbalera koji je nedavno potpisao za turski Akhisarspor.

Za Hadžića je to ujedno i 11. stanica u prilično raznolikoj karijeri. Mediji u Sloveniji su se prisjetili kako je jedan dio nje Hadžić proveo i u tamošnjoj ligi nastupajući za Celje, no kako je u 16 utakmica zabio tek četiri pogotka, vrlo brzo su ga se odrekli i, ispostavit će se, napravili veliku grešku.

"U Celju su ga se odrekli, a danas ga je Prosinečki stavio rame uz rame s Džekom, Pjanićem...", navodi, između ostalog, tamošnja Ekipa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upravo je Celje bila posljednja stanica prije nego što je Hadžić odlučio da se vrati u BiH i 'resetuje' svoju karijeru. Najprije je briljirao u Radniku, golgeterske navike je prenio i u Zrinjski, što mu je u konačnici donijelo transfer u klub koji će se, najvjerovatnije, od sljedeće sezone takmičiti u 1. turskoj ligi.

Riječi hvale na ono što je Hadžić pružao u proteklom periodu imao je i selektor Prosinečki, koji je uvjeren kako će korpulentni napadač opravdati njegovo povjerenje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.