Irfan Hadžić: Iskreno, nisam mogao da vjerujem da sam dobio poziv

Napadač Akhisarspora za SportSport.ba

Irfan Hadžić: Iskreno, nisam mogao da vjerujem da sam dobio poziv

E. Čaušević

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, saopštio je danas spisak igrača za mečeve protiv Lihtenštajna i Armenije.

Zmajevi nastavljaju svoj put u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo utakmicom protiv Lihtenštajna koja se igra 5. septembra u Zenici, dok tri dana kasnije naša ekipa gostuje u Armeniji.

Prosinečki je danas saopštio spisak igrača na koje će računati u ovim mečevima, a na spisku se našlo nekoliko novih imena. Poziv po prvi put u seniorski tim bh. selekcije dobio je i dojučerašnji napadač Zrinjskog, Irfan Hadžić.

Hadžić je briljirao u dresu Plemića u kvalifikacijama za Evropsku ligu, a potom se odlučio na transfer u turski Akhisarspor s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Ovaj 26-godišnji napadač u kratkom razgovoru za SportSport.ba otkrio je da je bio itekako iznenađen kada je saznao da je dobio poziv Prosinečkog i da mu se ispunio san da obuče dres naše selekcije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Iskreno da kažem nisam se toliko nadao pozivu iako sam dobro igrao zadnjih nekoliko utakmica. Znamo svi kakvi igrači su u reprezntaciji i za mene je to velika čast. Nisam mogao da vjerujem kada sam čuo da sam dobio poziv jer svi znate da je svakom igraču san da zaigra za reprezentaciju", rekao je Hadžić za SportSport.ba i dodao.

"Velika mi je čast što sam pozvan i što ću biti u reprezentaciji s takvim igračima. Debi? Pa, ne znam da li ću debitovati ta je odluka do selektora. Ja naravno očekujem dvije pobjede ako Bog da i ko god da igra siguran sam u bodove".

Top Komentari

bananko
zasluzeno, treba mu dat sansu da pokaze sta znam. bolji je od kodre sigurno
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije