Zeničani protiv ekipe Tuzla Citiya želi ostvariti prvu domaću pobjedu u sezoni

Zeničani žele prvi domaći trijumf

NK Čelik u najjačem sastavu dočekuje FK Tuzla City

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika i s trećeg gostovanja u ovoj sezoni vratili su se neporaženi. Zeničani su nakon pobjede u Širokom Brijegu, te protiv Veleža u gostima, uzeli i bod s gostovanja u Ugljeviku kod ekipe Zvijezde 09.

U narednom kolu crno-crveni će na Bilinom polju dočekati ekipu Tuzla City, koja isto u ovoj sezoni igra veoma dobro i nalazi se u gornjem dijelu tabele. Zanimljivo da tim koji s klupe vodi Hasan Ozer još čeka na prvu domaću pobjedu u sezoni. Podsjetimo u prva dva duela u Zenici, Čelik je remizirao protiv Sarajeva 0:0, te je poražen od Željezničara 0:0.

U trećem pokušaju Zeničani će pokušati doći i do prvog gola, ali i pobjede koja bi ih sigurno lansirala u sami vrh tabele, te bi tri boda bili dodatni poticaj za naredne utakmice u gostima protiv Borca, te Mladosti na Bilinom polju.

Stručni štab kluba s Bilinog polja za utakmicu protiv Tuzla Citiya može računati na sve nogometaše, budući da nema povrijeđenih ni kartoniranih igrača. Još pravo nastupa nisu stekli Keita i Bradji, koji redovno treniraju s ekipom, ali još nisu zvanično potpisali ugovore s Čelikom.

Kada su u pitanju dueli Čelika i Tuzla Citiya u prošloj sezoni, zanimljivo da su sva tri meča okončana rezultatom 1:1. Nakon pet odigranih kola u Premijer ligi, ekipa iz Tuzle zauziam treću poziciju sa 10 bodova, dok je Čelik na petoj poziciji s osam bodova na svome kontu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.