Isključenje kao u Ugljeviku se ne viđa rijetko u Premijer ligi, već bilo gdje u svijetu
Zvijezda 09 i Čelik odigrali efikasan meč sa četiri gola

Zvijezda završila meč s igračem manje

Isključenje kao u Ugljeviku se ne viđa rijetko u Premijer ligi, već bilo gdje u svijetu

A. Čaušević, foto: E. Oštraković

Veoma efikasan meč odigran je u Ugljeviku. U susretu petog kola Premijer lige Zvijezda 09 i Čelik su remizirali 2:2. 

Domaći su u dva navrata imali prednost, ali nisu uspjeli stići do prvog trijumfa u sezoni obzirom da se se uporni Zeničani oba puta vratili.

Zvijezda 09 je ovaj susret završila s igračim manje jer je Mateo Musa u 84. minuti u svlačionicu poslao Badjija Badaru.

Radi se o zaista atipičnom isključenju koje se ne viđa rijetko samo u Premijer ligi, već bilo gdje u svijetu.

Naime, Badji oba puta žute kartone dobio zbog simuliranja. Jedan od najboljih igrača je prvu javnu opomenu dobio u 54. minuti, a drugi šest minuta prije kraja utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Crvenom kartonu zbog dva simuliranje čudio se i trener Zvijezde 09 Boris Savić što je mladi stručnjak kazao i poslije utakmice.

"Čelik je ekipa koja želi da igra fudbal, to nama odgovara, mogli smo odvesti utakmicu u drom pravcu. Bile su četiri sporne situacije u kaznenom prostoru, ali vjerujem sudijama. Ima ko da se bavi tim situacija. Odavno nisam vidio da jedan igrač dobije dva žuta kartona zbog simuliranja", rekao je Savić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirko
Iako bih volio da je Zvijezda dobila Čelik moram reći Bravo sudac ,treba imati muda i isključiti igrača zbog simuliranja ,ali očito momak dosljedno primjenjuje pravila a koliko se sjećam upravo su ovi iz Zenice žugali da je ovaj sudac Poslat od saveza da obori Čelik jer su eto oni nekom prijetnja šta li ...
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi