Oni su obilježili kolo

SportSport tim 5. kola Premijer lige

Admin Čaušević

Od subote do ponedjeljka igrani susreti 5. kola Premijer lige a SportSport.ba donosi vam idealan tim. 

Vladan Kovačević (Sarajevo)

Mladi golman brani u reprezentativnoj formi. Iako je protiv Radnika primio prvi gol u ovoj sezoni njegova odbrana iz sredine drugog dijela kada je panterskom intervencijom pri rezultatu 1:1 zaustavio mudar pokušaj Mahira Karića je ravna postizanju gol. Upravo ta reakcija je bila dovoljna da bude uvršten u tim kola.

Samir Efendić (Tuzla City)

Iskusni desni bek je bio na nivou zadatka i u duelu sa Zrinjskim, posebno kada su u odbrambeni zadaci u pitanju jer je u potpunosti zaustavio Miljana Govedaricu koji je najopasniji igrač Plemića u dosadašnjem dijelu sezone.

Besim Šerbečić (Sarajevo)

Mladi reprezentativac BiH nastavlja da opravdava epitet pravog pojačanja. U prethodnim utakmicama je uspješno čuvao svoj gol, a duelu s Radnikom je pokazao da zna biti snalažljiv i u protivničkom kaznenom prostoru. Odlični štoper zabio je za 2:1 i pobjedu Sarajeva.

Aladin Isaković (Mladost)

Kapiten Mladosti DK je u Banjoj Luci odigrao meč u skladu sa svojom reputacijom. Svojim znanjem i iskustvom je dao značajan doprinos da ekipa iz Doboja kod Kaknja i treće gostovanje završi bez poraza, ovaj put sačuvane mreže.

Nemanja Zlatković (Tuzla City)

Baš kao i Efendić i drugi bek Tuzla Cityja je bio na nivou u duelu sa Zrinjskim. Ovaj 30-godišnjak lako na kraj izašao s bočnim igračima Plemića koji su po običaju najveća prijetnja po protivnički gol, međutim to u 5. kolu nije bio slučaj.

Nermin Jamak (Čelik)

Odlični veznjak drži ključeve igre Čelika i ove sezone. Da je Jamak alfa i omega ekipe i Zenice potvrdio je i duelu sa Zvijezdom 09 kada je pružio sjajnu partiju. Jamak od samog početka sezone igra u veoma dobroj formi, a u ovom meču bio je jedan od najboljih igrača na terenu.

Damir Sadiković (Željezničar)

Veznjak Željezničara na startu ove sezone zašto je svojevremeno bio jedan od najvećih talenata tima s Grbavice. Ovaj 24-godišnjak je u duelu protiv Slobode asistirao za prvi te je preciznim udarcem zabio drugi gol za Plave.

Samir Bekrić (Sloboda)

"Desetka" Slobode briljira na startu ove sezone, jednostavno uživa u fudbalu. Sjajnu formu je pokazao i u utakmici protiv Željezničara. Bio je prava engima za igrače Plavih, a velemajstorskim golom iz slobodnjaka pobrinuo se da njegova sjajna partija sa Grbavice ne ode tako brzo u zaborav.

Demir Peco (Radnik)

Brzonogi krilni fudbaler je postao prvi fudbaler koji je zatresao mrežu aktuelnog prvaka u ovoj sezoni. Konstantno je pravio probleme odbrani FK Sarajevo, posebno se istakao u drugom poluvremenu kada je i savladao Vladana Kovačevića.

Slaven Stjepanović (Zvijezda 09)

Fudbaler Zvijezde 09 je odigrao veoma dobar meč protiv Čelika i polako izrasta u lidera ekipe iz Semberije. Zabio je drugi gol za svoj tim i vodstvo od 2:1, međutim na njegovu žalost to nije bilo dovoljno za trijumf.

Nusmir Fajić (Velež)

Najbolji strijelac prošlosezonskog izdanja Prve lige FBiH je konačno zabio za Velež i u Premijer ligi. Robusni napadač je bio strijelac u minimalnoj pobjedi nad Širokim Brijegom. Nakon slabijeg ulaska u sezonu čini se da se iskusni golgeter polako vraća starim navikama. Zbog značaja gola koji je Rođenim donio prvuovosezonsku tricu izabran je i za igrača kola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener kola: Feđa Dudić (Velež)

Četiri boda iz dva kola učinak je Veleža pod vodstvom Feđe Dudića. U 5. kolu Rođeni su stigli do prve pobjede u ovoj sezoni, a velike zasluge za to pripadaju i Dudiću koji svojim evidentno uspješnim metodama polako stabilizuje atmosferu u ekipi, ali i ono najbitnije donosi rezultat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.