NK Čelik u najjačem sastavu dočekuje FK Tuzla City
Zeničani protiv ekipe Tuzla Citiya želi ostvariti prvu domaću pobjedu u sezoni

Zeničani žele prvi domaći trijumf

NK Čelik u najjačem sastavu dočekuje FK Tuzla City

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i s trećeg gostovanja u ovoj sezoni vratili su se neporaženi. Zeničani su nakon pobjede u Širokom Brijegu, te protiv Veleža u gostima, uzeli i bod s gostovanja u Ugljeviku kod ekipe Zvijezde 09.

U narednom kolu crno-crveni će na Bilinom polju dočekati ekipu Tuzla City, koja isto u ovoj sezoni igra veoma dobro i nalazi se u gornjem dijelu tabele. Zanimljivo da tim koji s klupe vodi Hasan Ozer još čeka na prvu domaću pobjedu u sezoni. Podsjetimo u prva dva duela u Zenici, Čelik je remizirao protiv Sarajeva 0:0, te je poražen od Željezničara 0:0.

U trećem pokušaju Zeničani će pokušati doći i do prvog gola, ali i pobjede koja bi ih sigurno lansirala u sami vrh tabele, te bi tri boda bili dodatni poticaj za naredne utakmice u gostima protiv Borca, te Mladosti na Bilinom polju.

Stručni štab kluba s Bilinog polja za utakmicu protiv Tuzla Citiya može računati na sve nogometaše, budući da nema povrijeđenih ni kartoniranih igrača. Još pravo nastupa nisu stekli Keita i Bradji, koji redovno treniraju s ekipom, ali još nisu zvanično potpisali ugovore s Čelikom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su u pitanju dueli Čelika i Tuzla Citiya u prošloj sezoni, zanimljivo da su sva tri meča okončana rezultatom 1:1. Nakon pet odigranih kola u Premijer ligi, ekipa iz Tuzle zauziam treću poziciju sa 10 bodova, dok je Čelik na petoj poziciji s osam bodova na svome kontu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

RobijasZe
Gori nebo, gori jug, idemo po 3 boda ! #samoCelik
0 8
Samoiskreno
Da vidimo posetu Zenicani, ovo je vas test, pozdrav iz Beograda od Partizanovaca 40+! PFC !
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi