I zvanično u mostarskom klubu

Petar Kunić potpisao dvogodišnji ugovor sa Zrinjskim · Zvanično

U redovima Zrinjskog nisu dugo tragali za nasljednikom Irfana Hadžića.

Samo nekoliko dana nakon što je Hadžić napustio Plemiće i otišao u Akhisarspor, Zrinjski je napad pojačao sa 26-godišnjim Petrom Kunićem koji dolazi kao slobodan igrač.

Kunić već nekoliko dana boravi u Mostaru i trenira s ostatkom momčadi, a cijeli posao je konačno finaliziran potpisom dvogodišnjeg ugovora, što su Plemići i potvrdili putem svoje stranice.

Posljednji angažman Kunić je imao u Grčkoj, tačnije u Larisi u kojoj se, istini za volju, nije baš naigrao. Kako nije želio i dalje grije klupu odlučio je da raskine ugovor i dođe u Zrinjski gdje se nada da će dobiti šansu i pokazati svoj kvalitet, koji je publika u BiH već mogla da vidi dok je nastupao za Borac, Rudar Prijedor, Radnik...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kada se otvorila prilika za Zrinjski dileme nije bilo. Igraju baš onako kako meni odgovara, napadački, a uz to mi je trebalo da budem u klubu koji je godinama u vrhu i s kojim ću se boriti za titulu", kaže Kunić kojem će društvo u napadu praviti Lendrić.

Za vrijeme ere Vlade Jagodića ovaj fudbaler je, podsjetimo, odigrao i tri utakmice za mladu reprezentaciju BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.