Slobodan Jakovljević: Evropa je uzela svoj danak ali uskoro ćemo opet biti pravi
Slobodan Jakovljević je već godinama jedna od najčvršćih karika u ekipi HŠK Zrinjski

Pouzdani stoper HŠK Zrinjski za SportSport.ba

Slobodan Jakovljević: Evropa je uzela svoj danak ali uskoro ćemo opet biti pravi

Evropski izazovi što se tiče ekipe HŠK Zrinjski sada su već prošlost i prošlogodišnji viceprvak polako treba da se okreće izazovima koje donosi Premijer liga.

Samo jedna pobjeda u četiri utakmice nije ono što zadovoljava navijače mostarskog kluba kao ni činjenica da ekipa u ta 4 kola nije postigla još nijedan pogodak jer je u pobjedi protiv Veleža jedini strijelac bio kapetan Veleža Denis Zvonić koji je nespretno i nesretno zatresao mrežu svog golmana.

Stub obrane Plemića, pouzdani stoper Slobodan Jakovljević oko čije ruke je sve češće kapetanska traka Zrinjskog za SportSport.ba govorio je malo o utakmici s Tuzlom a malo i o onom što njegov tim čeka u idućim utakmicama.

"Evo iza nas je još jedna utakmica u nizu, ovaj put protiv jako dobre ekipe Tuzla Citya" - govori pouzdani stoper Plemića i dodaje: -"Šta mogu reći osim da nismo iskristili neke šanse koje smo imali te nam ostaje žal za ta dva boda koja smo pobjedom mogli uzeti. To trebamo što prije zaboraviti i okrenuti se ka sljedećem protivniku Borcu. Borcu koji ove godine ima jako visoke ciljeve i ajde recimo da su to itekako pokazali u ovih pet kola. Imaju samo jedan poraz, a opet mi s druge strane smo iskreno u nekom bodovnom zaostatku i moramo biti maksimalno koncentrisani ako želimo izvući pozitivan rezultat".

"Što se tiče kapetanske trake, mi imamo svog kapetana Peru Stojkića i ja sam samo zamjenik ali moram s druge strane priznati da je velika čast biti i zamjenikom kao što je sjajan osjećaj osjetiti tu traku oko ramena".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ekipa je u maloj realizatorskoj krizi?

"Ne mogu da kažem da smo u nekoj lošoj formi  gledajući rezultate iz Evrope. Mogu slobodno da kažem da igramo dobro, ali opet mislim da je loš start u našem prvenstvu rezultat prvenstveno velikog broja evropskih utakmica. Mislim da će to skoro doći na svoje i da ćemo početi bilježiti pobjede i sve bolje rezultate" - smatra Jakovljević.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Rus
Ne daj boze da ste se plasirali u grupnu fazu, ispali bi iz lige.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi