Sancho je prvi izbor Norvežanina za januarski prelazni rok

Trener Manchester Uniteda ima jasan plan

Solskjaer je već sada odlučio ko je prvi igrač kojeg želi dovesti u januaru

S. Pašalić

Trener Manchester Uniteda, Ole Gunnar Solskjaer, je prema navodima britanskih medija označio Jadona Sancha kao prvu metu kluba sa Old Trafforda u januarskom prelaznom roku.

Crveni đavoli su ovog ljeta svim silama željeli dovesti 19-godišnjeg igrača koji je prošle sezone eksplodirao u Bundesligi, ali u tome nisu uspjeli.

Sancho je 2017. godine za samo nešto malo manje od osam miliona eura stigao iz Manchester Cityja u Borussiju Dortmund, ali je zbog sjajnih igara njegova cijena jako porasla i sad iznosi čak 100 miliona eura.

Englez, kojeg smatraju za jednog od najvećih talenata svijeta je prošle sezone odigrao 43 utakmice u dresu Borussije te je postigao 13 golova i upisao 19 asistencija.

Borussia nije željela pustiti Sancha ovog ljeta, a danas ga je nagradila i novim ugovorom prema kojem će umjesto dosadašnjih četiri miliona eura, zarađivati deset miliona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, The Sun piše da se United sprema ponovo u januaru dovesti Sancha, a za to će prema procjenama morati poslati ponudu veću od 100 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.