Povreda zadnje lože

Problemi za Prosinečkog: Zoran Kvržić iznesen na nosilima s terena

E. Čaušević

Fudbaleri Rijeke trenutno igraju u gostima protiv Genta prvi meč play-offa Evropske lige. 

Rijeka je u finišu prvog poluvremena povela sa 1:0 kada je nakon sjajne akcije Halilović postigao gol. Veliku ulogu u ovoj akciji odigrao je i bh. reprezentativac Zoran Kvržić.

No, početkom drugog dijela Gent je izjednačio na 1:1 golom Depoitrea, a isti igrač je u 71. minuti drugim golom donio potpuni preokret belgijskom timu.

Nekoliko minuta prije dugog gola Genta iz igre je morao izaći Kvržić. Bh. reprezentativac se uhvatio za zadnju ložu i zatražio je odmah ljekarsku pomoć. Da se radi o ozbiljnijoj povredi pokazuje i to da su Kvržića na nosilima iznijeli s terena do svlačionice.

To će sigurno biti problem za Roberta Prosinečkog jer se Kvržić našao na spisku bh. selekcije pred mečeve protiv Lihtenštajna i Armenije. Ostaje nada da povreda nije ozbiljna, no prema onome što smo gledali na terenu nije izgledalo baš najbolje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.