Rođeni ne znaju za trijumf u prvenstvu BiH

Može li FK Velež konačno do pobjede na Koševu?

Midhat Šljivak

FK Sarajevo u jednom od derbija šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu dočekuje Velež.

Nakon tri godine ponovo će se veliki rivali sresti u društvu najboljih timova, a svakako da je favorit aktuelni šampion Bosne i Hercegovine.

Velež se ne može pohvaliti dobrim nastupima na Koševu od kreiranja Premijer lige BiH. Istina, uspijevali su Rođeni od 2000. godine u nekoliko navrata uzeti bod na Koševu, ali tri nikada.

Sarajevo je u domaćim utakmicama bilo poprilično uvjerljivo. Posljednji meč na svom terenu u oktobru 2015. godine dobili sa 4:1, a sezonu prije toga Rođeni su uspjeli da uzmu jedan bod (1:1).

Rođeni su također uzimali po bod još u dva navrata i to 2011. i 2009. godine. U ostalim utakmicama Sarajevo je dolazilo do pobjede i Mostarci još uvijek čekaju na prvi trijumf na Koševu u Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Publika zaslužuje da ima veliki Velež. Ne smijemo se zanositi, dokazali smo da možemo igrati i sa ovim većim. Hvala publici, a ovi momci dok sam ja ovdje ostavljat će zadnji atom snage", rekao je nedavno novi trener Rođenih Feđa Dudić.

Njegov dolazak na klupu Veleža ekipi je donio i prve bodove. Da li će uspjeti da otkinu bodove i prvaku države, vidjet ćemo sutra oko 20 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.