Musemić: Velež je sasvim drugi tim u odnosu na početak sezone

Press konferencija FK Sarajevo pred utakmicu sa Veležom

Musemić: Velež je sasvim drugi tim u odnosu na početak sezone

Sarajevo će sutra (18:00) na Koševu odmjeriti snage sa ekipom Veleža u okviru 6. kola Premijer lige BiH.

Navijači bordo tima željno iščekuju derbi sa starim rivalom, a povodom sutrašnjeg duela danas je održana zvanična press konferencija FK Sarajevo. Okupljenim novinarima su se obratili trener Husref Musemić i defanzivac Darko Lazić.

"Duel starih rivala, što je lijepo za naš fudbal i dobro. Utakmica u kojoj želimo osvojiti tri boda, Velež je sasvim drugi tim u odnosu na početak sezone, sa par novih igrača i novim trenerom", rekao je Musemić, pa nastavio:

"Ne zavisi sve od nas, ali naravno da želimo osvojiti tri boda jer nas u narednom periodu očekuju tri teške utakmice".

Da li se ekipa uspjela odmoriti?

"Vidjećemo, to će utakmica pokazati. Učinilo smo sve da osvježimo ekipu, mada nas ni ovo vrijeme nije mazilo za neki brži odmor. Riječ je o nekom akumuliranom umoru, mislim na Hebibovića, Šerbečića i Tatara, ali igrači su dobro i mislim da će sutra dati svoj doprinos".

"Poznajući trenera Veleža vjerujem da će se oni nadmetati... I mi smo takva ekipa, tako da možemo očekivati utakmicu sa puno šansi i nadam se puno golova", istakao je Musemić.

Promjene u sastavu u naredne dvije utakmice?

"Čekaju nas zahtjevne utakmice, moramo nekog i odmoriti, osvježiti. Moramo s te strane nešto učiniti jer nas očekuju tri teške utakmice u kratkom periodu. Ali ne vjerujem da ćemo sutra nešto posebno mijenjati, možda jedna ili dvije izmjene", izjavio je Musemić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kao što je i šef rekao, očekuje nas još jedna utakmice u kratkom vremenu, očekuje nas derbi. Mi smo favoriti i idemo na sva tri boda", dodao je Lazić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rus
Dudicu upozori igrace da nema ofsajda
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije