Plemići pod imperativom pobjede

Zašto HŠK Zrinjski ne smije kiksati u naredne dvije utakmice?

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski ove sezone je na sjajan način predstavio Bosnu i Hercegovinu u Evropi.

Odlične igre u duelima sa Akademijom, Utrechtom i Malmeom donijeli su dobre bodove našoj zemlji, ali je izabranike Harija Vukasa nastup u pretkolima Evropske lige itekako koštao.

Mostarski tim je u prvenstvu loše krenuo. Nakon pet kola imaju samo četiri boda, ali i utakmicu manje koju će odigrati za pet dana protiv Zvijezde 09.

Trijumfom u tom meču Mostarci imaju šansu da spriječe najlošiji start sezone u proteklih 15 godina, kojeg su imali u sezoni 2003/2004.

Tada je Zrinjski nakon šest odigranih kola imao samo četiri osvojena boda. Upisao je samo jednu pobjedu, jedan remi i čak četiri poraza uz gol-razliku 3-9.

Ova sezona je bila izuzetno loša za Plemiće. Prvenstvo su završili na 11. mjestu od 16 ekipa, a na kraju su osvojili 38 bodova.

Ipak, ekipa Harija Vukasa sada ima dvije lijepe šanse da se vrati u vrh tabele. Za to im je potrebna pobjeda protiv Borca, a zatim i protiv Zvijeze 09, jer razlika između ekipa na tabeli nije velike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, svaki eventualni kiks u ovim utakmicama značit će najgori start Plemića u proteklih 15 godina, što svakako ne bi zadovoljilo ambicije rukovodstva kluba.

Zrinjski sutra od 20 sati čeka Borac, a u srijedu od 19 sati ekipu Zvijezde 09.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti