Odlazi iz Red Bull Salzburga

Prevljak pravi odličan transfer?

Povremeni reprezentativac naše zemlje Smail Prevljak najvjerovatnije će napustiti Red Bull Salzburg.

Kako ove sezone nije prvi izbor u napadu austrijskog šampiona, sve su glasnije špekulacije o odlasku Prevljaka, i to u Sporting iz Lisabona koji se navodno interesuje za njegove usluge.

Da se nešto 'kuha' potvrdio nam je i sam Prevljak, a u Portugal bi trebao stići kao zamjena za napadača Dosta koji odlazi u Eintracht, s tim je trenutno opcija B budući da je na listi želja i Andre Silva iz Milana.

Prevljak je u Salzburgu već dugi niz godina, ali u posljednje vrijeme nije uspio ozbiljnije da se nametne, ponajviše zbog učestalih povreda, pa se transfer nameće možda i kao najbolje moguće rješenje.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

U prethodnoj sezoni Prevljak je upisao 32 nastupa za Bikove i pritom je postigao 12 pogodaka uz dvije asistencije.

Ukoliko se transfer realizuje, Prevljak neće biti jedini bh. fudbaler u portugalskom šampionu obzirom da je ranije u tamošnji Aves otišao i Adi Mehremić, koji je nekada nosio dres Željezničara. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.