Sanches u Lilleu

Lille i Bayern potvrdili transfer Renata Sanchesa

Edmir Škorić

Kako se i najavljivalo, Renato Sanches večeras je potpisao za Lille.

Sada već bivši igrač Bayerna pridružio se Lilleu za naknadu od 25 miliona eura i nastojat će pomoći klubu da se uključi u trku za prvo mjesto s PSG-om. S tih 25 miliona je Sanches ujedno postao najvećči transfer u povijesti Lillea.

Portugalac je došao kao veliki talent u Bayern 2016. godine iz Benfice, ali nije uspio da se nametne u Minhenu i klub je odlučio da ga se riješi.

Sanches je dobijao šansu u pripremnim utakmicama, pa i u zvaničnim početkom sezone, no igrač je javno istupio s tvrdnjom da premalo igra i da zaslužuje više od "kapaljke".

Ostaje mu nada da će u Lilleu biti starter u svakom meču, mada ga i tamo čeka žestoka konkurencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.