Renato Sanches danas potpisuje za novi klub koji obara rekord kako bi ga doveo

Portugalac mijenja sredinu

Renato Sanches danas potpisuje za novi klub koji obara rekord kako bi ga doveo

Portugalski fudbaler Renato Sanches danas će i zvanično promijeniti klub. 

Sanches je u Bayern stigao na ljeto 2016. godine, ali se u Minhenu nikada nije pokazao kao dovoljno kvalitetno pojačanje. Trener Niko Kovač mu je obećao da će igrati više ove sezone u odnosu n a prethodnu, ali to se za sada nije desilo.

Zbog toga je Sanches poslije meča protiv Herthe ponovo izrazio nezadovoljstvo, a klub je konačno popustio i pustio ga da ide.

On će, kako prenose francuski mediji, danas popodne obaviti ljekarske preglede u Lillu te će potpisati petogodišnji ugovor sa ovim klubom.

Pomenuti izvori prenose da su Lille i Bayern dogovorili obeštećenje od 25 miliona eura što će biti rekordna suma novca koju ovaj francuski klub isplaćuje kako bi doveo jednog igrača.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, poznato je i to da će Sanches potpisati petogodišnji ugovor sa novim klubom.

Podsjetimo, on je prije Bayerna igrao za Benficu, a dok je boravio u Minhenu bio je na posudbi u Swanseaju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi