Poslije teške bolesti

Preminuo nekadašnji fudbaler Čelika

Iz Crne Gore dolaze vijesti kako je u 59. godini života premenuo Rade Vešović.

Vešovićevo ime je dobro poznato onim starijim ljubiteljima fudbala u našoj zemlji, obzirom da je tokom devedesetih igrao u Čeliku iz Zenice, a potom za Rijeku u kojoj je imao i najslavnije dane.

Posljednjih godina Vešović je vodio borbu s teškom bolešću, no iz nje na kraju nije uspio izaći kao pobjednik, a vijest o njegovoj smrti objavili su i brojni mediji u Crnoj Gori.

Po okončanju igračke karijere Vešović je radio i kao trener, vodio je, između ostalog, i Zetu s kojom je 2012. godine ostvario tada veliki rezultat plasiravši se u play-off za Evropsku ligu. Na tom putu Vešović i Zeta su eliminisali i Sarajevo.

Još je Vešović bio na klupi Berana i Mornara, a za one koji ne znaju, inače je i otac Marka Vešovića koji danas nastupa za reprezentaciju Crne Gore i Legiju iz Varšave.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.