Ozer: Nemam problema sa Salčinovićem, sutra želimo prvu domaću pobjedu u sezoni
Zeničani sutra žele pred domaćim navijačima ostvariti prvi domaći trijumf u sezoni, te se učvrstiti u gornjem dijelu tabele

Strateg NK Čelik uoči meča protiv Tuzla Citya

Ozer: Nemam problema sa Salčinovićem, sutra želimo prvu domaću pobjedu u sezoni

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 6. kola Premijer lige BiH na Bilinom polju dočekati tim Tuzla Citiya.

Zeničani žele pred domaćim navijačima ostvariti prvu domaću pobjedu u sezoni, ali znaju da to neće biti lagan zadatak, jer im gostuje ekipa koja se nalazi na trećoj poziciji na tabeli.

Šef struke Hasan Ozer pred narednu utakmicu istakao je da igraju protiv kvalitetnog protivnika, ali da se nada dobroj igri svoje ekipe, te pobjedi, koja bi ih približila samom vrhu tabele.

"Nismo još upisali pobjedu na domaćem terenu, igrali smo protiv jakih ekipa kao što su Željezničar i Sarajevo, te smo osvojili samo bod. Imali smo veliku podršku navijača, želimo da tako bude i sutra. Mislim da je došlo vrijeme da osvojimo tri boda na domaćem terenu, dobro smo radili u ovoj sedmici, izvukli smo pouke iz prošlih utakmica. Nadam se da nećemo imati puno grešaka, te da ćemo u odbrani biti dosta čvršći. Imamo širok kadar, 25 igrača i dva golmana, svi su zdravi i spremni, tako da je velika konkurencija za mjesto u ekipi. Svi se pokušavaju nametnuti, izboriti se za mjesto u ekipi i to je za mene dosta lijepo, ali svakako mi zadaje i poteškoće, odnosno na slatkim sam mukama" ističe Ozer.

Svi igrači su bitni, ne samo oni koji počnu utakmicu, a sutra će biti određenih promjena u ekipi.

"Prošle utakmice smo pravili neke greške i zato smo ispustili bodove. Igrači su pokazali karakter u prošloj utakmici, vratili smo se dva puta nakon što smo gubili i to je dodatni kvalitete ove ekipe. Zadovoljan sam svojom ekipom jer se ne predajmo tokom čitave utakmice. I ja sam novi trener ovdje, samo smo pet utakmica zajedno, ne može se sve odjednom promijeniti i poboljšati. Meni su svi igrači bitni, ne samo onih 11 koji počnu utakmicu, nego i oni na klupi, ali i oni koji nisu u konkurenciji za ekipu. Sutra želimo zajedničkim snagama da pokušamo pobijediti veoma kvalitetnog protivnika. Biće nekih promjena, ali sve ću odlučiti nakon večerašnjeg treninga", ističe trener Zeničana.

Za kraj se na pitanje novinara osvrnuo i na status kapitena Fenana Salčinovića

"Nemam nikakvih problema sa Salčinovićem, ove sedmice je baš dobro radio na treninzima. I on kao i svi ostali igrači mora biti maksimalno spreman, za mene je svaki igrač važan. Prema potrebi i taktici želim svakog igrača koristiti, kao što sam rekao imamo 27 igrača, svi dobro rade i prema taktici i protivniku se odlučimo za one koji će biti u konkurenciji, zato želimo da od svakog igrača imamo korist i od njih izvučemo maksimum", kazao je za kraj Hasan Ozer.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav za sutrašnju utakmicu: Pavlović, Blažević (Raguž), Isić, Vrhovac, Pecelj, Perišić, Jamak, Huseinbašić (Okić), Grahovac, Dedić i Dilaver.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Majstor_ZE
Za Čelik i Zenicu za crno i crveno za našeg voljenog pjevamo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi