Barca savladala Betis

Griezmann postigao fantastičan gol, pa poručio: "To sam vidio od Messija na treningu"

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć na svom terenu savladala Betis sa 5:2 u drugom kolu španske La Lige.

Nakon neočekivanog poraza u prvom kolu od Bilbaa igrači Barcelone su sinoć uspjeli da pruže dosta bolju predstavu i savladaju Betis. Iako su gosti poveli sa 1:0 na kraju je Barca došla do preokreta i slavila sa 5:2.

Odličan meč odigrao je Antoine Griezmann koji je debitovao na Camp Nou sa dva gola. Griezmann je posebno oduševio majstorskim golom za 2:1 kada je s vrha kaznenog prostora savladao protivničkog golmana.

Francuski napadač poručio je da obično ne izvodi takve udarce, ali da je to vidio od Lionela Messija na treningu i da je odlučio pokušati.

"Drugi gol? Messi je tako zabio na treningu i odlučio sam da pokušam da ga imitiram i uspjelo mi je. Sretan sam što smo pobijedili jer je cijeli tim htio da pokaže kvalitet nakon lošeg izdanja u prvom kolu. Napravili smo iskorak i sve ovo je rezultat timske igre", poručio je Griezmann.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.