Za Barcelonu je večeras zaigrao dječak od 16 godina
(Foto: EPA)

Ansu Fati drugi najmlađi debitan ikad

Za Barcelonu je večeras zaigrao dječak od 16 godina

Midhat Šljivak

Mladi fudbaler Barcelone Ansu Fati današnji datum će pamtiti cijelog života.

Ovaj talentovani dječak iz Gvineje-Bisau debitovao je za prvi tim katalonskog velikana i postao je drugi najmlađi debitant u historiji kluba.

Ansu je ušao na teren u 78. minuti meča i odigrao je vrlo dobru partiju do samog kraja, te je imao jedan šut, koji je završio tik pored stative gola Betisa.

Ansu Fati je tako sa 16 godina i 298 dana postao drugi najmlađi debitant u historiji kluba, a prvog će teško ko da skine s vrha.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je Paulino Alcantara. On je debitovao za klub prije gotovo 100 godina, odnosno 1921. godine, a imao je 15 godina, četiri mjeseca i 18 dana.

Alcantara je jedan od najboljih igrača u povijesti kluba, a postigao je 367 golova u 357 nastupa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi