Sjajni Holanđanin

Vettel ili Hamilton? Verstappen otkrio kome više liči

A. Čaušević

Max Verstappen je predodređen da jednog dana bude svjetski prvak Formule 1.

Posljednjih godina Sebastian Vettel i Lewis Hamilton slove za najbolje vozače najbržeg oktanskog cirkusa na svijetu, a Verstappen tvrdi da je sličniji vozaču Ferrarija.

"Lewis je iz druge generacije. Mislim da sam sličniji Vettelu, nego Lewisu", kazao je Verstappen te dodao:

"Imam više iskustva u onom što radim, također i u svom privatnom životu. Svako donosi svoje odluke. Lewis je iz druge generacije. Ne vidim ga kao osobu koja će ući u simulator čim dođe kući."

Glavni razlog zašto Verstappen misli da je sličniji njemačkom vozaču je to što u slobodno vrijeme redovno učestvuje u virtuelnim trkama.

Verstappen se najčešće takmčiti s Landom Norrisom i Charlesom Leclerocom, vozačima koji će za nekoliko godina preuzeti primat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.