Verstappenova izjava o Hamiltonu izazvala dosta polemika

Mladi Holanđanin o svjetskom šampionu

Verstappenova izjava o Hamiltonu izazvala dosta polemika

A. Čaušević

Dok je Lewis Hamilton sve bliži obaranju dva najvažnija rekorda Michaela Schumachera Max Verstappen nema preveliko mišljenje o Britancu. 

Hamilton drži rekord po broju pol pozicije, sa 81 pobjedom na 10 trijumfa je od Schumacherovog rekorda po broju pobjeda te je na pravom putu da ove godine osvoji svoju šestu titulu prvaka svijeta.

Međutim, ti rezultati za Verstappena nisu podvig jer mladi Holanđanin misli da je Hamilton nije ništa posebno.

"On nije ništa posebno. Nisam fokusiran samo na Lewisa. Postoje i drugi sjajni vozači na gridu koji su u stanju ostvariti slične rezultate. Njegov uspjeh ovisi od bolida koji je imao na raspolaganju", rekao je Verstappen.

"Mislim da posljednjih godina nikada nije bio pod velikim pritiskom svojih timskih kolega. Morao je osvojiti naslov 2016. čak i bez tog kvara motora u Maleziji. Nakon ljetne pauze je imao nekoliko loših startova i drugih stvari zbog kojih je izgubio vodstvo u poretku, ali nikada nije imao timskog kolegu koji bi ga stvarno mogao dovesti u probleme", dodao je vozač Red Bull Honde.

Na posljednjoj utrci voženoj u Mađarskoj Hamilton je u direktnom duelu pobijedio Verstappena tako što je nadoknadio zaostatak od 20 sekundi i pretekao ga tri kruga prije kraja.

Top Komentari

realno_govoreci
Ljubomora i zavist su cudo. Nek ukuca na wikipediji ime Hamiltona pa nek lista malo duze pa da vidi jel poseban ili ne. Iz Schumahera najbolji vozac u povijesti i nadje se ovaj balavac komentarisati.
6 1
Mikidk
Nema boljeg od Haniltona
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi