Novi pogodak Nikola Leke

Mladi Posušanin je pravi hit u Sloveniji, ali Senijad Ibričić je spriječio njegovo slavlje

Edmir Škorić

Dvadsetdvogodišnji bh. internacionalac Nikola Leko postigao je novi pogodak u slovenačkom prvenstvu.

Posušanin Leko je trenutno prvo ime Aluminija, koji je danas bio jako blizu pobjede u Domžalama, ali je derbi završen rezultatom 1:1.

Aluminij je hit u Sloveniji i nakon sedam kola je lider sa 15 bodova, te ima omjer od četiri pobjede i triremija. S druge strane, Domžale Senijada Ibričića su neprepoznatljivo loše i imaju samo tri boda te su na dnu tabele.

Leko je zabio tri gola na sedam mečeva uz dvije asistencije, a u Sloveniju je došao iz bh. prvoligaša Čapljine.

Leko, koji igra na poziciji veznog igrača, donio je pobjedu Aluminiju  protiv Olimpije iz Ljubljane prije 12 dana, no danas je Ibričić golom u 82. minuti spriječio njegovo potpuno slavlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.