Aluminij je hit: Ispred su Olimpije i Maribora, a njihov "motor" je stigao iz Prve lige FBiH

U prošlom kolu srušio i Olimpiju

Aluminij je hit: Ispred su Olimpije i Maribora, a njihov "motor" je stigao iz Prve lige FBiH

Bh. internacionalac Nikola Leko i njegov Aluminij hit su u Sloveniji.

Leko je direktno iz Prve lige FBiH, tačnije Čapljine, otišao u elitni slovenački rang. Na prvu je to izgledalo kao transfer u relativno najslabiji klub u ligi, no u novoj sezoni Aluminij iz Kidričeva 'žari i pali' i sa 14 bodova je vodeći na tabeli.

Posljednja pobjeda koju je Aluminij ostvario bila je nad Olimpijom, a jedini gol na utakmici je, pogađate, postigao upravo Leko koji je majstorski s ruba šesnaesterca pogodio rašlje Vidmara. Slovenci su puni hvalospjeva na račun ovog mladog fudbalera, a vodstvo lige ga je uvrstilo i u idealni tim 7. kola.

Ujedno je Leko i jedini bh. fudbaler u najboljih 11, a osim njega tu su, između ostalog, Vekić, Petrović, Maroša, Azinović, Kontek, Kous, Bobičanec, Vzinger, Lotrić...

Pobjeda koju su Leko i društvo ostvarili bila je svakako iznenađenje kola, a priliku da nastave sa sjajnim rezultatima imat će ovog vikenda, kada idu na noge Ibričićevim Domžalama.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Gol koji je postigao Leko možete pogledati OVDJE!

Top Komentari

AmaRam4
Da nije Covicev jebo nanu poganu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi