Aluminij razbio Olimpiju, dva pogotka Leke
Veliko iznenađenje i čak osam pogodaka

Sjajan meč gledala je publika

Aluminij razbio Olimpiju, dva pogotka Leke

S. Mlaćo

U Prvoj ligi Slovenije dnas mnogo uzbuđenja. Pomalo nevjerovatan meč odigrali su Aluminij i Olimpija. Na kraju 6:2 za domaće. 

Golijadu je najavio već u drugoj minuti Horvat, da bi Putinčanin u 15. izjednačio na 1:1. Samo osam minuta kasnije bivši igrač Čapljine Nikola Leko postiže pogodak za novo vodstvo Aluminija. Do kraja prvog poluvremena novi pogodak Leke i na pauzu se odlazi pri rezultatu 3:1.

Prije samog odmora Olimpija je ostala sa deset igrača s obzirom da je isključenje zaradio Bagnack.

Ipak, gosti se ne predaju te u 52. minuti preko Savića smanjuju na 3:2, da bi Tahiraj samo dvije minute kasnije povisio na 4:2.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Domaći su nastavili u istom tempu te Krajnc u 63. minuti po peti put pogađa mrežu Olimpije. Konačnih 6:2 postavio je u 72. minuti Petrović.

Leko je na terenu proveo 77. minuta, dok su na drugoj strani nastup ubilježili Tomislav Tomić i Asmir Suljić. Suljić je zaradio žuti karton, a zamijenjen je u 68. minuti, dok je Tomić na terenu proveo svih 90 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi