Modri sačuvali prednost u Norveškoj

Dinamo u Ligi prvaka, Amer Gojak junak Modrih!

Edmir Škorić

Dinamo je večeras odigrao 1:1 sa Rosenborgom u Trondheimu i s ukupnih 3:1 se plasirao u grupnu fazu Lige prvaka.

Modri su prošle sedmice na Maksimiru slavili s 2:0, pa su malo mirnije dočekali revanš, no u prvih 45 minuta igre na stadionu u Trondheimu su bili u šaci razigranog domaćina, koji je stigao i do gola, a imao još nekoliko šansi.

U 11. minuti je Rosenborg poveo. Akintola je zabio nakon velike greške Dinamove odbrane. Soderlundov udarac zaustavio je Livaković, ali je Akintola bio sam na odbijancu i lako to posprema za slavlje Norvežana.

Rosenborg je do kraja prvog dijela pritiska Dinamo, posebno opasan bio je Samuel, a u završnici prvog dijela puno sreće za Zagrepčane, pošto je udarac Hedenstada zaustavila stativa.

Rosenborg je nastavio s napadima i u drugom dijelu, Modri su se branili, a trenutak odluke desio se u 66. minuti kada je Amer Gojak zamijenio Izeta Hajrovića.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Samo pet minuta kasnije Gojak golčinom donosi Dinamu 1:1 i na kraju plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Rosenborg više nije imao snage da barem zabije još jedan gol i donekle se vrati u život, pa je Dinamo na kraju mogao da slavi.

Ovo je još jedan ogroman uspjeh za Dinamo koji će zaraditi preko 20 miliona eura i na jesen će igrati u društvu najboljih evropskih klubova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.