(Foto: EPA)

Moraju ga plaćati

Alexis odlazi iz Manchester Uniteda, ali će ih i dalje skupo koštati

Midhat Šljivak

Alexis Sanchez bi uskoro trebao postati novi član Intera.

Čileanac nakon razočaravajućih godinu i po konačno napušta Manchester United i vraća se u Seriju A, gdje je nekada nosio dres Udinesea.

Alexis će do kraja sezone biti posuđen Nerazzurrima, koji će ga morati otkupiti narednog ljeta, no United će i dalje plaćati dobar dio njegove plate.

Poznato je da je Sanchez jedan od najplaćenijih fudbalera svijeta. Na sedmičnom nivou na Old Traffordu zarađuje gotovo pola miliona funti, a dobar dio novca u ovoj sezoni i dalje će mu plaćati tim sa Old Trafforda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Po dogovorenoj posudbi Manchester United će na sedmičnom nivou na račun 30-godišnjeg napadača uplaćivati čak 215.000 funti, tako da Alexisu neće teško pasti odlazak na posudbu.

Čileanski reprezentativac je za godinu i po na Teatru snova odigrao samo 45 utakmica i postigao je pet golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.