Velibor Đurić je obilježio 6. kolo Premijer lige

Izabrali smo najbolje

SportSport.ba tim 6. kola Premijer lige

Adnan Beganović

Proteklog vikenda odigrani su susreti 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a SportSport.ba izabrao je idealni tim kola.

Nevres Fejzić (Tuzla City) - Golman Tuzla Cityja dobro koristi minutažu koju je dobio nakon povrede Azira Muminovića. Tuzla City je gostovala u Zenici gdje je na Bilinom polju osvojila bod odigravši sa Čelikom bez golova. Imali su domaći nekoliko prilika, no Fejzić je sve udarce koji su išli u okvir gola uspio ukrotiti i zasluženo je našao svoje mjesto u timu kola.

Amar Beganović (Sloboda) - Nakon što je zbog tri žuta kartona propustio susret na Grbavici, kapiten Slobode se vratio u početni sastav. Na Tušnju je Sloboda slavila protiv Zvijezde 09 rezultatom 1:0, a Beganović je pružio partiju na svom nivou. Siguran u odbrani, opasan prema naprijed. Ništa drugo nije bilo ni za očekivati.

Slavko Brekalo (Čelik) - Čelik jna Bilinom polju remizirao sa Tuzla Cityjem (0:0). Zeničani su bili bolji, imali su veći posjed lopte i tražili su pogodak, no nisu uspjeli "zabiti". U odbrani su domaći bili sigurni, a posebno je bio raspoložen nekadašnji stoper Tuzla Cityja. Brekalo je iskoristio svoju priliku, unio je sigurnost u odbrambeni red Zeničana pa se zasluženo našao u timu kola.

Besim Šerbečić (Sarajevo) - Još jedna dobra partija mladog bh. reprezentativca. Iako je imao i manjih problema sa povredom, stisnuo je zube i pomogao je svom timu da dođe do pobjede u duelu sa Veležom. Upravo je Šerbečić pogodio za 1:1 i svojim pogotkom je probudio aktuelnog prvaka koji je malo potom "zabio" i za 2:1.

Slaviša Radović (Radnik Bijeljina) - Uz iskusnog Đurića najbolji igrač Radnika. Ovaj lijevi bočni je još jednom pokazao da se radi o sjajnom igraču koji svoje zadatke u oba smjera izvršava na najbolji mogući način. Tokom svih 90 minuta je prijetio golmanu Mladosti, pogodio je dvije prečke, a upisao je i asistenciju.

Miljan Govedarica (Zrinjski) - Slavili su Plemići u 6. kolu ubjedljivu pobjedu u duelu sa Borcem (4:0), a Govedarica je odigrao sjajnih 90 minuta. Asistirao je za pogodak kojim su Plemići "očepili" Borac, a stavio je i tačku na "i" u ovom susretu, odnosno pogodio je za konačnih 4:0.

Damir Šovšić (Zrinjski) - Kada igra Šovšić igra i Zrinjski. Tako je bilo i ovaj put. Veznjak plemenitog kova bio je raspoložen za igru, dirigovao je napadima svoje ekipe, a za dobru igru nagrađen je pogotkom i asistencijom.

Ivan Enin (Široki Brijeg) - Sjajni veznjak odigrao je još jednu dobru partiju. U sredini terena je najbitnija karika Širokog Brijega, pogotovo u defanzivnim zadacima. No, i prema naprijed zna biti opasan što je i pokazao u utakmici sa Plavim s Grbavice, a već u 2. minuti pogodio je za vodstvo svoga tima.

Velibor Đurić (Radnik) - Majstor ili ko zna zna, godine nisu bitne. Iako ih ima već 37, Đurić igrao kao mladić. Organizuje napade svoje ekipe, bodri i traspoređuje saigrače, a uz sve to još i pogađa. Radnik je sa 3:0 savladao Mladost, a hattrick je upisao Đurić.

Ermin Zec (Željezničar) - Nakon prvih 45 minuta djelovalo je da će Željezničar na Pecari pretrpjeti prvi poraz su sezoni. Vodio je Široki Brijeg 3:1, no Osim je na klupi imao Zeca. Istina, načetog povredom aduktora ali stisnuo je zube i režirao povratak svog tima. Asistirao je za 3:2, pa "zabio" za 3:3.

Haris Handžić (Sarajevo) - Utakmicu sa Veležom je počeo na klupi za rezervne igrače. No, Rođeni su nakon prvih 45 minuta imali prednost pa je Musemić povukao "asa" iz rukava. Ušao je Handžić u igru na početku drugog dijela, unio je živost u u prvom dijelu sterilni napad Sarajeva, a dobru igru krunisao je pogotkom za potpuni preokret aktuelnog prvaka i kasnije će se ispostaviti pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrač kola: Velibor Đurić (Radnik)

Trener kola: Hari Vukas (Zrinjski)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.