SportSport.ba tim 2. kola Premijer lige

Oni su obilježili 2. kolo

SportSport.ba tim 2. kola Premijer lige

Adnan Beganović

U vikendu iza nas odigrani su susreti 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a SportSport.ba je izabrao svoj idealni tim.

Bojan Pavlović (Čelik) - Golman Čelika je sjajno otvorio sezonu. Nakon što je U 1. kolu u Širokom Brijegu sjajno branio, isto je ponovio i u derbiju 2. kola u kojem su Čelik i Sarajevo u Zenici odigrali bez golova. S nekoliko sjajnih intervencija Pavlović je ofanzivne fudbalere Sarajeva dovodio do "ludila" i svakako da se zaluženo našao u našem idealnom timu kola.

Siniša Stevanović (Željezničar) -  Sarajevski tim je slavio na gostovanju kod Mladosti (2:0), a po desnom boku ordinirao je iskusni Stevanović. U fazi odbrane nije imao mnogo posla, no ono što je bilo obavio je besprijekorno a pomagao je i ofanzivnom dijelu tima. Stevanović je prva dva kola odigrao i više nego solidno što svakako raduje struku ali i navijače Plavih.

Pero Stojkić (Zrinjski) - Iskusni lijevi boćni Zrinjskog pružio je dobru partiju u duelu sa Veležom. Iskoristio je ukazano povjerenje od strane šefa stručnog štaba i dao je obol minimalnoj pobjedi njegovog tima u velikom gradskom derbiju.

Vedran Vrhovac (Čelik) - Mladi defanzivac Čelika ponovo je pružio dobru partiju. U remiju Čelika i Sarajevo bio je jedan od najzaposlenijih igrača na utakmici s obzirom da su gosti većim dijelom imala inicijativu. Odigrao je Vrhovac i više nego korektno, borio se sa ofanzivcima Sarajeva i uz golmana Pavlovića bio je ponajbolji igrač domaće ekipe.

Besim Šerbečić (Sarajevo) - Još jedna izvrsna partija mladog reprezentativca naše zemlje. Fudbaler Rosenborga na privremenom radu u Sarajevu odigrao je sjajno u Zenici, zajedno sa Lazićem komandovao je odbranom Sarajeva. U zračnim duelima neprikosnoven, sjajno čita igru i čini se da je Bordo tim njegovim dovođenjem napravio pravi posao.

Vladan Danilović (Borac) - Borac je u Banjoj Luci ugostio Zvijezdu 09 i slavio je s minimalnih 1:0. Nisu domaći "umirali u ljepoti", bila je to prava "rovoska bitka" iz koje su izašli kao pobjednici. A, na sredini terena najteži posao kojeg je obavio dosta dobro imao je mladi Vladan Danilović. Iako mu je tek 20 godina s obzirom da je debitovao za prvi tim sa 17, Danilović na terenu djeluje dosta zrelo, u svakom trenutku zna šta treba uraditi. Da li napraviti "pametan prekršaj", okrenuti stranu, smiriti ili ubrzati igru. Tako je bilo i ovaj put, a osim što njegove igre raduju domaću struku svakako da sa istim može biti zadovoljan i selektor mlade reprezentacije Vinko Marinović.

Velibor Đurić (Radnik) - Kao vino, što stariji to bolji. Možda i najstariji igrač lige sa 37 godina igra kao u najboljim danima. Zapravo, ponajviše od njegovog raspoloženja ovisi i igra Radnika. U subotu je bio raspoložen, postigao je sjajan pogodak kojem je dodao i asistenciju pa je uvršten u naš tim kola ali i proglašen za najboljeg igrača kola.

Saša Maksimović (Sloboda) - Sloboda je nakon pobjede nad Radnikom ugostila Široki. U dosta dobroj utakmici nijer bilo pobjednika (2:2), a domaći su do boda stigli u posljednim momentima utakmica. Nakon jednog centaršuta u gužvi je najprisebniji bio mladi Maksimović. Nagrađen je za dobru partiju, kako u 1. tako i u 2. kolu. Mladi Maksimović dočekao je svojih pet minuta, na povjerenje struke odgovorio je na najbolji način i svakako je jedan od onih igrača na koje u budućnosti treba obratiti pažnju i selektor mlade reprezentacije Vinko Marinović.

Asim Zec (Željezničar) - Do prve pobjede u sezoni sa kojom su izbili na čelo tabele stigli su fudbaleri Željezničara. Plavi su na gostovanju u Kaknju savladali domaću Mladost (2:0). Dugo su izabranici Amara Osima lomili otpor gostiju koje je "otvorio" Asim Zec. Sjajno je utrčao u prazan prostor i pogodio je za 1:0. Tokom cijelog susreta bio je aktivan, a nije zaboravljao ni odraditi svoju zadaću u defanzivnom dijelu. Ovim pogotkom Zec je postao i prvi fudbaler Plavih koji je u dvije sezone uzastopno postizao prve golove koji su ekipi s Grbavice otvarali put za pobjedu.

Dejan Maksimović (Radnik) - Radnik je nad neugodnim Tuzla Cityjem stigao do prve ovosezonske pobjede, a uz iskusnog Velibora Đurića najbolji pojedinac u timu Mladena Žižovića bio je Maksimović. Od prvog minuta igre moglo se naslutiti da će biti njegov dan. Rastrčan, dobro raspoložen i fokusiran na meč od prvog sudijskog zvižduka. Postigao je dva pogotka, jedan iz jedanaesterca i još u nekoliko navrata je ozbiljno prijetio gostujućem golmanu.

Dražen Bagarić (Široki Brijeg) - Do prvog boda stigli su u 2. kolu fudbaleri Širokog Brijega. Na Tušnju su remizirali sa domaćom Slobodom (2:2), a s obzirom da su u dva navrata imali prednost koju su gubili u sudijskim nadoknadama poluvremena, osvojenim bodom i ne mogu biti pretjerano zadovoljni. No, svakako da simpatizere ovog kluba može radovati igra, pogotovo u ofanzivnoj liniji, a na Tušnju je klasu još jednom pokazao Bagarić. Odigrao je dobar meč, a i autor je jednog od najljepsših golova u kolu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener kola: Amar Osim (Željezničar) - Jedinu gostujuću pobjedu u 2. kolu ostvarili su fudbaleri Željezničara. Mladost, koja je na otvaranju slavila u Mostaru protiv Veleža, u duelu sa Željezničarem nije pokazala previše. Osimovi izabranici su od prve minute konce igre držali u svojim rukama, a Osinmova izmjena Hajdarević - Mujezinović na kraju se pokazala ključnom. Upravo je Osimov "džoker" iz rukava, Mujezinović, asistirao za prvi pogodak Plavih u sezoni kojim je otvoren put do pobjede.

Igrač kola: Velibor Đurić (Radnik Bijeljina)

Top Komentari

VelaHavle
Trener kola morz hahahahq e jesu docekali svojih 5 minuta
2 0
milivoje
Amar Amar Osim Osim
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti