SportSport.ba tim kola

Oni su obilježili otvaranje sezone

SportSport.ba tim kola

Adnan Beganović

Nakon što je okončano 1. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine redakcija portala SportSport.ba izabrala je i idealni tim, te najboljeg trenera i igrača kola.

Semir Bukvić (Mladost) - Najprijatnije iznenađenje 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine je Mladost. U duelu sa Veležom u Mostaru, iako otpisani od svih, izabranici Elvedina Beganovića, pametnom igrom stigli su do velika tri boda. Prepustili su inijativu Rođenim, svoje prilike su čekali iz kontranapada, a kada bi srednji i odbrambeni red popustio, na golu je bio nesavladivi Bukvić. Sjajno je branio i zaslužio je da bude na golu idealnog tima 1. kola Premijer lige BiH.

Amar Beganović (Sloboda) - Sloboda je na otvaranju sezone na Tušnju nadigrala Radnik. Slavili su Tuzlaci rezultatom 2:1 uz dosta dobru igru koju su sa tribina poprilično popunjenog Tušnja znali nagraditi. Na desnom boku sa kapitenskom trakom na ruci ordinirao je mladi reprezentativac naše zemlje Amar Beganović. Pouzdan i borben u odbrani, opasan prema naprijed. Beganović je uostalom kao i mnogo puta u prošloj sezoni opravdao očekivanja pa ne čudi što se našao na desnom boku idealnog tima 1. kola Premijer lige.

Besim Šerbečić (Sarajevo) - Derbi kola pripao je Sarajevo. Slavili su izabranici Husrefa Musemića protiv Zrinjskog rezultatom 1:0, iako su bili povredama desetkovani. Na ovom meču gledali smo jedno novo Sarajevo koje je prepustilo inicijativu gostima, a u takvoj postavci svakako da je velika odgovornost na stoperima. Odigrali su Šerbečeić i Lazić na nivou, a mladi reprezentativac je sada se već može reći, napravio pravi potez dolaskom u Sarajevo. Tribine i klupu u Rosenborgu zamijenio je terenom u Sarajevu što je za mladog igrača od ogromnog značaja.

Aladin Isaković (Mladost) - Za razliku od prošle sezone, igrački siromašnija Mladost, odlično je otvorila sezonu. U Mostaru je Mladost savladala Velež (3:1) koji je većim dijelom susreta napadao. Mnogo posla imali su u odbrani Mladosti, a upravo je iskusni Isaković još jednom pokazao da se radi o sjajnom stoperu. Dobijao je sve duele u zraku, uvijek je bio na pravom mjestu i uz Bukvića i Famina najzaslužniji je za pobjedu ekipe iz Doboja kod Kaknja.

Đorđe Ćosić (Borac) - Povratnik u društvo najboljih, banjolučki Borac, sezonu je otvorio remijem na Grbavici. Izabranici Branislava Krunića došli su po bod i uspjeli su u svojim namjerama. Branili su se većim dijelom susreta, a po lijevom boku u odbrani solidno je odigrao Ćosić. Borac i pored podređenog položaja na terenu, nije primiio pogodak i kući je otišao pjevajući.

Omar Pršeš (Sloboda) - Najbolju utakmicu nakon povratka u dresu Slobode odigrao je Omar Pršeš. Držao je sredinu terenu, a bio je od velike pomoći i napadačkoj ali i odbrambenoj liniji svog tima. Kao šlag na tortu stigla je i sjajna asistencija za drugi pogodak Slobode. Sve u svemu, sjajna igra Pršeša i zaslužio je svoje mjesto u idealnom timu kola.

Marko Perišić (Čelik) - Bolje otvaranje sezone fudbaleri Čelika nisu mogli imati. Na za njih neugodnoj Pecari savladali su domaći Široki Brijeg s minimalnih 1:0, a velika borba na ovom meču vodila se na sredini terena. Sjajno je u veznom redu Čelika odigrao novajlija Marko Perišić koji će ukoliko nastavi sa ovakvim igrama brzo postati miljenik navijača kluba iz Zenice.

Nermin Crnkić (Tuzla City) - Bez ikakve dileme, najbolji igač 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nezaustavljivi Crnkić pružio je partiju za udžbenike, postigao je dva gola, izborio jedanaesterac i upisao asistenciju. Statistika kakva se rijetko viđa na premijerligaškim terenima.

Benjamin Tatar (Sarajevo) - Ofanzivni fudbaler Bordo tima uhvatio je ritam na samom otvaranju sezone. Nakon pogotka protiv Celtica postigao je pogodak, istina uz malu pomoć Barbarića, i na derbiju 1. kola Premijer lige. Tokom cijelog susreta se trudio, a s obzirom na Musemićevu postavku, i sve zadatke prema nazad obavio je dosta dobro.

Famino (Mladost) - Fenomenalna partija krilnog napadača Mladosti u ubjedljivoj pobkedi na gostovanju kod Veleža. Kada je god imao loptu u svom posjedu na polovini Veleža bilo je opasno po domaćina. Jednostavno, domaći nisu imali lijeka za njegove driblinge i prodore, a sjajnu partiju začinio je pogotkom i asistencijom.

Vojo Ubiparip (Tuzla City) - Iskusni ofanzivni fudbaler Tuzla Cityja nastavio je sa starim navikama. U prošloj ssezoni daleko najbolji fudbaler Tuzla Cityja i na otvaranju nove se upisao u listu strijelaca. Istina, postigao je pogodak sa 11 metara, no tokom cijelog susreta svojim kretnjama je zadavao mnogo problema odbrani domaće ekipe.

Trener kola: Elvedin Beganović (Mladost) - Od nekoliko kandidat (Bošnjaković, Musemić, Beganović) izabrali smo trenera Mladosti. Malo ko je davao bilo kakve šanse njegovim izabranicima u duelu sa Veležom. No, uspio je Beganović nadmudriti Rahimića, a njegovi izabranici znali su kazniti svaku grešku domaćina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrač kola: Nermin Crnkić (Tuzla City)

Top Komentari

mirza24
hahahahaha vidi ovo pa najbolji igrac slobode apsolutno BEKRIC SAMIR . Ko ovo sastavi bolje neka ide gledati trke konja
0 11
Hasimaga
Nemoj vise Beganovicu svega ti , nemoj praviti tim kola, vidis da lupas ko Maksim po diviziji
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti