Diaz neće imati preveliku minutažu ukoliko ostane na Santiago Bernabeu

Sevilla u posljednji tren želi dovesti još jedno pojačanje

Monchi do kraja prelaznog roka želi dovesti Mariana Diaza iz Reala

S. Pašalić

Prelazni rok se približava kraju, a prema pisanju španskih medija Sevilla prije završetka želi dovesti Mariana Diaza iz Real Madrida.

Napadač Kraljevskog kluba se ovog ljeta povezivao sa mnogim klubovima, a Mundo Deportivo je prošle sedmice pisao da ga želi i italijanski velikan Milan.

Ranije su svoj interes pored ostalih pokazivali i Marseille, Espanyol, Roma i Valencia, ali je igrač još uvijek u Madridu. Diaz je prošle sezone odigrao samo 22 utakmice i postigao je 4 gola.

Trener Zinedine Zidane je prije mjesec dana praktično otpisao 26-godišnjeg igrača i rekao da nema plan za njega.

Nakon dolaska Luke Jovića i uz Karima Benzemu koji je u sjajnoj formi, Diaz će teško dobiti značajniju minutažu pa je bolja opcija da napusti Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Diaz se nedavno povrijedio pa nije bio u konkurenciji za prva dva meča Reala u La Ligi, ali bi se uskoro trebao oporaviti. Vjeruje se da bi najveći problem u postizanju dogovora oko njegovog transfera u Sevillu mogla biti godišnja plata koja sada iznosi 5 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.