Promjena planova za zvijezdu Real Madrida

Od odbačenog do neophodnog

Promjena planova za zvijezdu Real Madrida

A. Čaušević

Veliki zaokret u ulozi zvijezde Real Madrida. Za kratko vrijeme od odbačenog postaje neophodan za projekat kraljevskog kluba. 

Gareth Bale je ljeto počeo s jednom nogom van kluba, a sada će Velšanin imati jednu od ključnih uloga u ekipi Zinedinea Zidanea.

U premijernom meču La Lige protiv Celte Bale je odigrao sjajan meč, da bi i u drugom kolu bio starter protiv Valladolida.

Krajem prošle sezone iskusnog ofanzivca publika na stadionu Santiago Bernabeu je ispratila zvižducima, međutim sada se situacija promijenila pa je dobio aplauze.

U prošloj sezoni od povratka Zidanea Bale je na 11 mogućih utakmica odigrao 47 % minuta. Većinu je odradio na prvim povratničkim mečevima francuskog stručnjaka, a na posljednjih pet susreta nije dobio ni minut.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rukovodstvo Reala je tokom pauze između dvije sezone učinilo sve da proda 30-godišnjaka, ali kada je ta mogućnost otpala onda su porazgovarali sa Zidaneom.

Zizou je shvatio situaciju, obavio razgovor s Baleom, igrač je reagovao pozitivno i na pravom je putu da opet postane jedan od ključnih igrača višestrukog prvaka Evrope.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarS
Da li sam ja ovo krivo pročitao?
0 0
NKZ1922
Šokiran sam...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi