Trener Širokog nakon meča sa Sarajevom

Ćorić: Ostaje žal, ali nadam se da će nam se ovo negdje vratiti

Večeras je na Pecari odigran zaostali meč 4. kola PL BiH između Širokog Brijega i Sarajeva.

Duel je na kraju završen rezultatom 0:0, a zadovoljniji rezultatom mogu biti gosti s obzirom da je Široki imao više dobrih šansi.

"Čestitke i jednoj i drugoj ekipi na današnjoj utakmici, posebno mojim dečkima. Ja sam iskreno ponosan na njih, na to kako su odigrali ova dva derbija koji su iza nas... Što se tiče utakmice, u prvo poluvrijeme smo ušli slabije, daleko smo bili od igrača, nije tu bilo dovoljno žara, prvih 15-20 minuta. Ali ni Sarajevo nije ništa konkretno napravilo u tom periodu", istakao je trener Širokog Denis Ćorić, pa nastavio:

"Ali kako je vrijeme odmicalo, mi smo se dizali i dobrim dijelom prvog poluvremena, govorim o drugom dijelu istog, mislim da smo bili bolji. Imali smo jednu ili dvije šanse. U drugom poluvremenu su naše izmjene donijele dosta živosti, promijenili smo sistem koji smo tokom prijateljskih utakmica u par navrata i probali... Na kraju krajeva, kada u derbiju imate pet-šest stopostotnih šansi, prečku, stativu... Jednostavno nismo imali sreće, ostaje nam žal, ali šta je tu je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nogomet je takav, ja se nadam da će se to negdje vratiti", poručio je trener Širokog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.