Široki Brijeg se ispromašivao, Sarajevu bod na Pecari

Zaostali meč 4. kola Premijer lige

Široki Brijeg se ispromašivao, Sarajevu bod na Pecari

E. Čaušević, foto: S. Bošković

Fudbaleri Širokog Brijega i Sarajeva večeras su remizirali na Pecari (0:0) u zaostaloj utakmici četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvu ozbiljniju šansu na meču imao je bordo tim u 15. minuti kada je Đokanović odlično uposlio Handžića, ali je njegov udarac zaustavio Zlomislić. Samo četiri minuta kasnije Zlomislić je napravio veliku grešku kada mu je loptu ukrao Handžić, ali napadač Sarajeva nije uspio postići gol.

Široki je prvu veliku priliku imao u 40. minuti. Nakon nešto lošije reakcije Kovačevića u odličnoj šansi našao se Franjić, ali igrač Širokog nije uspio poslati loptu u mrežu bordo tima.

U drugom poluvremenu Široki je bio dosta konkretniji i imao nekoliko odličnih šansi. U 55. minuti u šansi je bio Hrkać koji je šutirao glavom, ali je lopta prošla tik pored stative.

Samo sedam minuta kasnije još jedna odlična prilika za Široki. Pokušao je Enin, ali je Kovačević bio siguran. Najbolju šansu na meču vidjeli smo u 68. minuti. Hrkać je imao odličan prodor i izašao sam ispred Kovačevića, ali je pogodio stativu.

Sarajevo je konačno uspjelo zaprijetiti u 74. minuti preko Handžića, ali je lopta nakon njegovog udarca otišla daleko iznad gola.

Široki je do pobjede mogao u 85. minuti kada je nestvarnu šansu imao Jović. On je šutirao sa nekih sedam metara neometan, ali je lopta otišla pored gola iako su svi na tribinama mislili da je završila u mreži.

Nekoliko minuta kasnije novi zicer za domaće. Enin je sjajno u poslio Jurija koji je šutirao iznad gola Sarajeva iz veoma dobre pozicije. Ispostavilo se da je to bila posljednja prilika na meču.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Široki Brijeg - Sarajevo 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Matić, Barišić, Franjić, Jović, Marić, Jurić, Kovačić, Hrkač, Enin.

Sarajevo: Kovačević, Šabanović, Hebibović, Velkoski, Milanović, Letić, Mustafić, Đokanović, Šerbečić, Kurdić, Handžić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Kad nam dođete ovakvi na Grbavicu, poderaćemo vas.
0 38
Div iz šehera
Nula sa drugim timom, ocekivano.
23 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi