(Foto: EPA)

Poznati parovi

Žrijeb Carabao Cupa donio Arsenalu slavnog gosta

Midhat Šljivak

Sinoć je održan žrijeb trećeg kola engleskog Carabao Cupa, a već u ovoj fazi takmičenja ćemo gledati nekoliko zanimljivih utakmica.

Svakako najviše pažnje privlači duel koji će biti odigran na Emiratesu, a gdje će ekipi Arsenala gostovati slavni Nottingham Forest.

Već godinama se Forest bori kako bi se vratio u društvo najboljih engleskih timova. Međutim, to im ne ide od ruke, a teško da će to napraviti i ove sezone.

Ipak, kroz Kup takmičenja imaju šansu da se duelima protiv velikih rivala podsjete na stare dane, a sada će na put ka Londonu.

Svoje protivnike su također saznali Manchester City, Liverpool, Manchester United i Chelsea, ali i ostali članovi Premiershipa.

Žrijeb izgleda ovako:

Wolves - Reading
Oxford - West Ham
Watford - Swansea
Brighton - Aston Villa
Sheffield United - Sunderland
Colchester - Tottenham
Portsmouth - Southampton
Burton - Bournemouth
Preston - Manchester City
MK Dons - Liverpool
Man.Utd - Rochdale
Luton - Leicester
Chelsea - Grimsby/Macclesfield
Sheffield Wed. - Everton
Arsenal - Nottingham Forest
Crawley - Stoke CIty

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.