Stigao iz Manchester Uniteda

Alexis Sanchez je novi igrač Intera · Zvanično

E. Čaušević

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez napustio je Manchester United i karijeru će nastaviti u Interu.

Alexis je u Manchester United stigao početkom 2018. godine iz Arsenala kao veliko pojačanje, ali je u potpunosti zakazao. Crveni đavoli su mu poručili da može tražiti novi klub, a Čileanac je odlučio da se vrati u Italiju.

Naime, Inter i United su zvanično potvrdili da Alexis ide u italijanski klub u kojem će igrati na posudbi do kraja sezone. Inter će platiti oko šest miliona eura za posudbu i imati će šansu narednog ljeta da otkupi Alexisa.

Alexis ima iskustva igranja na Apninima s obzirom da je tri godine nosio dres Udinesea. On je za ovaj tim igrao od ljeta 2011. do ljeta 2014. godine kada je prešao u Barcelonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.