Foto: EPA

Vraća se na velika vrata

Legendarni Kahn od 2022. godine predsjednik Bayerna!


Jedan od najvećih golmana svih vremena Oliver Kahn vraća se u klub u kojem je svojedobno ostavio veliki trag.

Kahn je od 1994. do 2008. godine nastupao za Bayern i osvojio je s Bavarcima sve što se moglo osvojiti, a kako pišu njemački mediji, na Allianz Arenu sada će se vratiti na velika vrata.

S obzirom da 31. decembra 2021. godine ističe predsjednički mandat Karl-Heinzu Rummeniggeu, u Bayernu su odlučili da upravo Kahn bude taj koji će ga naslijediti prvim danom naredne godine, što će biti velika čast, ali i odgovornost za golmansku legendu. 

"Velika je čast postati član odbora, a onda preuzeti dužnost predsjednika Bayerna", izjavio je 50-godišnji Kahn, bivši kapiten njemačke reprezentacije za koju je odigrao 86 utakmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

O Olijevom povratku u Bayern nagađalo se i ranije, najprije da će naslijediti našeg Hasana Salihamidžića, no na kraju mu je povjerena posve druga funkcija.

Na kraju podsjetimo kako je Kahn s Bayernom, između ostalog, osvojio osam naslova prvaka, šest puta DFB Pokal, te po jednom UEFA Super kup i Ligu šampiona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.