Alaba je postigao fenomenalan gol iz slobodnog udarca

Bavarci su na kraju uvjerljivo slavili

Mainz poveo, pa ga Bayern potpuno razbio, golčine Pavarda i Alabe

S. Pašalić, foto: EPA

Bayern je u 3. kolu Bundeslige dočekao na Allianz Areni Mainz i upisao visoku pobjedu rezultatom 6:1.

Bavarci su nakon pobjede u prošlom kolu protiv Schalkea željeli stići do nove pobjede, ali nije sve krenulo po planovima nakon što je Boetius u 6. minuti pogodio za vodstvo Mainza od 1:0.

Ekipa Nike Kovača je nakon toga krenula po izjednačenje i dominirala je na terenu, a u 36. minuti je uspjela do njega i doći nakon što je Benjamin Pavard na asistenciju Perišića postigao sjajan gol.

u sudijskoj nadoknadi Bayern je uspio stići i do preokreta i vodstva od 2:1, a David Alaba je majstorski pogodio iz slobodnog udarca.

Drugo poluvrijeme je donijelo još veću dominaciju Bavaraca, a u 54. minuti Ivan Perišić je postigao gol za 3:1. Deset minuta kasnije Kingsley Coman je povisio vodstvo Bayerna na 4:1.

Napadi Bayerna nisu prestajali ni nakon toga pa je Robert Lewandowski u 78. minuti pogodio za 5:1, a samo tri minute kasnije Davies je povisio na 6:1, a ispostavilo se na kraju da je to bio i konačni rezultat.

Schalke je na svom terenu stigao do ubjeddljive pobjede protiv Herthe od 3:0. Zanimljivo je da su prva dva gola postigli gosti u svoju mrežu, a strijelci su bili Stark u 38. i Rekik u 48 minuti. Kenny je u 85. minuti postigao gol za konačnih 3:0. Vedad Ibišević je igrao do 61. minute za goste.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leverkusen je ugostio Hoffenheim i iako je togom cijelog meča bio bolji tim i napadao je, na kraju je ipak završilo 0:0. Ermin Bičakčić je igrao do 73. minute za goste.

Freiburg je na svom terenu dočekao Koln i upisao poraz rezultatom 1:2, utakmica između Wolfsburga i Paderborna je završila rezultatom 1:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.