Legendarni Kahn od 2022. godine predsjednik Bayerna!
Foto: EPA

Vraća se na velika vrata

Legendarni Kahn od 2022. godine predsjednik Bayerna!


Jedan od najvećih golmana svih vremena Oliver Kahn vraća se u klub u kojem je svojedobno ostavio veliki trag.

Kahn je od 1994. do 2008. godine nastupao za Bayern i osvojio je s Bavarcima sve što se moglo osvojiti, a kako pišu njemački mediji, na Allianz Arenu sada će se vratiti na velika vrata.

S obzirom da 31. decembra 2021. godine ističe predsjednički mandat Karl-Heinzu Rummeniggeu, u Bayernu su odlučili da upravo Kahn bude taj koji će ga naslijediti prvim danom naredne godine, što će biti velika čast, ali i odgovornost za golmansku legendu. 

"Velika je čast postati član odbora, a onda preuzeti dužnost predsjednika Bayerna", izjavio je 50-godišnji Kahn, bivši kapiten njemačke reprezentacije za koju je odigrao 86 utakmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

O Olijevom povratku u Bayern nagađalo se i ranije, najprije da će naslijediti našeg Hasana Salihamidžića, no na kraju mu je povjerena posve druga funkcija.

Na kraju podsjetimo kako je Kahn s Bayernom, između ostalog, osvojio osam naslova prvaka, šest puta DFB Pokal, te po jednom UEFA Super kup i Ligu šampiona.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arsenal_fan_1886
to oli...volio bih i da si i ranije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi